Hoe werkt de pensioenregeling?

Wil jij alles weten over jouw pensioenregeling? Bekijk dan Pensioen 1-2-3. Daarin lees je onder andere wat je wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Iedereen van 18 jaar en ouder die werkt bij Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Ahold Delhaize Coffee Company of Ahold Delhaize Nederland en (omgerekend van deeltijd) een fulltime salaris heeft dat hoger is dan ongeveer € 20.000,- (2024), bouwt verplicht pensioen bij ons op.

Ahold Delhaize en de COR spreken samen de pensioenregeling af

De pensioenregeling wordt afgesproken door Ahold Delhaize en de Centrale Ondernemingsraad (COR). Ahold Delhaize Pensioen ondersteunt daarbij in de vorm van advies en voert de pensioenregeling uit. Wijzigingen in de pensioenregeling worden door Ahold Delhaize en de COR samen vastgesteld.

Zo werkt je pensioen

Jij betaalt elke periode een pensioenpremie. Dit is ongeveer 20% van de totale premie. De rest betaalt de werkgever. Een groot deel van jouw premie beleggen we, zodat we je straks levenslang pensioen kunnen betalen. Of dat we jouw partner pensioen kunnen betalen als jij overlijdt. Een klein deel van de pensioenpremie gebruiken we voor de kosten van pensioen.

Collega's vertellen hun verhaal

Video trouwen of samenwonen
Pensioen voor je partner (video)

Wat gebeurt er met je pensioen als je gaat trouwen of samenwonen?

Gehuwd stel
Gehuwd stel met kinderen

"Als ik overlijd, krijgt Pascal partnerpensioen" - Jasmijn

 

Daisy de Jong
Jong in dienst gekomen, jong met pensioen

"Ik wil later verre reizen maken" - Daisy

Dit is handig om te weten

Inzicht in je pensioen

Je inkomen voor later bestaat uit de AOW, het pensioen van je werkgever(s) en je spaargeld of andere inkomsten.

Hoeveel pensioen je later van ons krijgt kun je zien in Mijn pensioen. Je logt in met je DigiD. Je ziet daar wat je kunt verwachten.

Naast een pensioenuitkering van ons, ontvang je ook AOW. Mogelijk ben je zelf ook aan het sparen, heb je een lijfrente afgesloten of is je huis tegen die tijd afbetaald.

Heb je ook nog pensioen opgebouwd bij andere werkgevers? Check dit op mijnpensioenoverzicht.nl. Je ziet hier ook de AOW die je van de overheid krijgt.

Tips voor een goed inkomen voor later

Wij raden je aan bewust te zijn van je inkomen voor later. Sta je op het punt om met pensioen te gaan? Verdiep je dan in de pensioenkeuzes die je hebt.

Ben je een stuk jonger? Dan hoef je misschien nu niet zoveel te doen. Maar soms zijn er situaties die van invloed kunnen zijn op je inkomen later. Bijvoorbeeld deeltijd werken of scheiden. Meer weten? Bij Wat als je situatie verandert lees je welke levensmomenten je in de gaten moet houden.

Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt: het is goed om jaarlijks te kijken hoe je ervoor staat. Wij sturen je jaarlijks een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Zo zorg je voor grip op jouw financiële toekomst!

In Mijn pensioen staat al je pensioen bij ons

Jouw persoonlijke informatie vind je in Mijn pensioen. Je ziet daar wat je tot nu toe hebt opgebouwd en wat je later kunt verwachten. Ook je pensioenpost bewaren we daar voor je. Wil je dat? Geef dan je privé-e-mailadres aan ons door met het formulier contactgegevens in Mijn pensioen.

Feedback
Chat