Samenwonen

Samenwonen betekent ook voor elkaar zorgen. Binnen de pensioenregeling houden wij daar rekening mee, namelijk als jij eerder overlijdt dan jouw partner. Jouw partner heeft dan recht op een partnerpensioen.

Meld je partner aan als je samenwoont

Aanmelden van je partner doe je zo: de samenlevingsovereenkomst die jij en je partner bij de notaris hebben getekend stuur je mee met het formulier aanmelden partner in Mijn pensioen. Als je partner is aangemeld, ontvangt jouw partner van ons pensioen als jij overlijdt. Je partner ontvangt pensioen tot hij of zij zelf overlijdt. Is je partner niet bij ons aangemeld? Dan is er helaas geen pensioen verzekerd voor je partner als jij overlijdt.

Hoogte van het partnerpensioen

Hoeveel pensioen je partner ontvangt, hangt af van wanneer je overlijdt. Als je overlijdt terwijl je nog bij Ahold Delhaize werkt, is het pensioen voor je partner hoger dan na je pensionering. In Mijn pensioen zie je wat jouw partner krijgt aan partnerpensioen.

Dit zijn voorwaarden voor partnerpensioen

Heb je geen samenlevingscontract? Dan kun je je partner niet bij ons aanmelden. Daarvoor gelden namelijk 2 voorwaarden. Jullie moeten een notarieel samenlevingscontract aan ons laten zien. Daarnaast moeten jullie minimaal 6 maanden op hetzelfde adres ingeschreven staan.

Tip: leg in het samenlevingscontract ook vast wat er met het partnerpensioen gebeurt als jullie uit elkaar gaan. Je kunt dit ook bepalen op het moment dat jullie uit elkaar gaan en stoppen met samenwonen. Meer weten? Lees dan verder bij einde samenwonen.

Je bent al met pensioen gegaan

Ga je na je pensionering samenwonen? Dan is er helaas geen pensioen voor je partner als jij overlijdt. Dit komt omdat het opgebouwde partnerpensioen al omgezet is in extra pensioen voor jezelf toen je met pensioen ging. Dit kun je niet ‘terug ruilen’.

Dit is ook handig om te bekijken

Video trouwen of samenwonen
Pensioen voor je partner (video)

Wat gebeurt er met je pensioen als je gaat trouwen of samenwonen?

Feedback
Chat