Pensioen3daagse: pensioen is je hele leven actueel

28 oktober 2022
logo pensioen3daagse

Denk je vaak na over je pensioen? Waarschijnlijk niet. De meeste mensen vinden pensioen iets voor later. Maar je pensioen is ook nú belangrijk. Om mensen aan te moedigen stil te staan bij hun pensioen, wordt elk jaar de Pensioen3daagse georganiseerd. Ook Ahold Delhaize Pensioen doet mee. Allerlei gebeurtenissen in je leven – in je werk en privé - kunnen invloed hebben op je pensioen

Dit jaar is de Pensioen3Daagse op 1, 2 en 3 november 2022

Dan wordt er in het hele land extra aandacht besteed aan pensioen. Misschien kom je voorlichters van de Pensioen3Daagse op een NS-station tegen. Of je hoort erover op radio of tv. ‘Later goed geregeld? Check het nu’.

Want daar draait het om. Als je wilt dat het later goed geregeld is, moet je het nu checken. Immers, veel van onze deelnemers bouwen op dit moment een pensioen op voor als zij later niet meer werken. Als je bij Ahold Delhaize werkzaam bent, bouw je pensioen op bij Ahold Delhaize Pensioen. Als je inlogt op Mijn Ahold Delhaize Pensioen kun je zien hoeveel pensioen je later van ons krijgt. Denk je dat dat niet voldoende is? Dan kun je daar nog iets aan doen als je jong bent. Hoe jonger je bent, hoe meer tijd je hebt om voor een extra spaarpotje te zorgen. Als je met DigiD inlogt op mijnpensioenoverzicht.nl zie je een optelsom van je pensioen bij Ahold Delhaize, je AOW vanuit de overheid en eventueel nog pensioen dat je bij eerdere werkgevers hebt opgebouwd.

Gebeurtenissen in je leven

Allerlei gebeurtenissen in je leven – in je werk en privé - kunnen invloed hebben op je pensioen. Ga je meer werken? Dan bouw je meer pensioen op. In deeltijd werken? Dan bouw je minder pensioen op. Verander je van werkgever? Dan verander je ook van pensioenfonds. Ga je scheiden? Dan is de kans groot dat je een deel van je pensioen met je ex-partner moet delen. Daardoor krijg je zelf minder pensioen. Maar je ex-partner moet weer pensioen met jou delen. Dus krijg je er misschien weer een beetje bij.

Een verhuizing is ook een goed moment om naar je pensioen te kijken. Hoe zien je woonlasten eruit tegen de tijd dat je met pensioen gaat? Kun je die dan gemakkelijk betalen? Ook als je gaat trouwen of samenwonen en als je kinderen krijgt, is je pensioen belangrijk. Dan wil je dat je partner en kinderen goed kunnen rondkomen als jij zou overlijden. Daarom heeft Ahold Delhaize een nabestaandenpensioen. Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, is het nabestaandenpensioen automatisch geregeld. Want via de Basisregistratie Personen van de gemeente krijgt het pensioenfonds een melding van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Als je gaat samenwonen, weet het pensioenfonds dat niet. Dan moet je je partner zelf aanmelden bij Ahold Delhaize Pensioen.

Zo zie je dat je pensioen je hele leven door actueel is. Van jong tot oud. Kijk daarom bij veranderingen in je werk of je privéleven of je het goed voor elkaar hebt met je pensioen. Kijk ook eens op wijzeringeldzaken.nl.

Feedback
Chat