Arjen Verheijden is opnieuw benoemd als lid van het Verantwoordingsorgaan

31 juli 2023
Arjen Verheijden weer aangesteld in VO

Arjen Verheijden is herbenoemd als lid van het verantwoordingsorgaan (VO) van Ahold Delhaize Pensioen. Hij vertegenwoordigt in het VO de werknemers.

Achtergrond en taken in VO

Arjen werkt als supermarktmanager bij 2 filialen van Albert Heijn in Bussum. Arjen: ‘In het VO hebben we bepaalde onderwerpen verdeeld onder elkaar. In mijn 'portefeuille' zit Pensioenbeleid en Communicatie.

Daarnaast heb ik het afgelopen jaar een extra opleiding gevolgd op het gebied van duurzaam beleggen. Dit met als doel om meer inzicht te krijgen in de stappen die wij als pensioenfonds de komende jaren moeten gaan nemen op het gebied van duurzaamheid. Ook wil ik hier het bestuur ook de juiste kritische vragen over kunnen stellen.

De grote uitdaging richting de werknemers is om pensioen begrijpelijk te houden. Met het oog op het nieuwe pensioenstelsel zullen er belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Ook zullen er voor ons allemaal veel dingen gaan veranderen. Deze beslissingen en veranderingen moeten wij goed kunnen uitleggen aan onze deelnemers. Dit zal een hele uitdaging worden. Pensioen is een complex onderwerp en vraagt daarom voortdurend aandacht.’

Over het VO

Het VO bestaat uit 6 personen. Dit zijn leden namens de werknemers, de pensioengerechtigden en de werkgever. Op deze manier worden de belangen van alle belanghebbenden in het pensioenfonds goed vertegenwoordigd. Het VO heeft een belangrijke adviserende taak. Lees hierover meer bij verantwoordingsorgaan.

Feedback
Chat