Fred Smit herbenoemd als lid van ons verantwoordingsorgaan

21 september 2023
Fred Smit herbenoemd in verantwoordingsorgaan

Met veel plezier melden wij dat Fred Smit voor een aanvullende periode van 4 jaar is herbenoemd als lid van het verantwoordingsorgaan (VO). Fred is lid namens de pensioengerechtigden.

Een zittingstermijn in het VO duurt 4 jaar. Daarna kan een kandidaat voor 4 jaar worden herbenoemd. Leden van het VO worden (her)benoemd middels verkiezingen.

In augustus 2023 hebben 13.536 pensioengerechtigde deelnemers, waarvan 6.576 deelnemers per post, een brief hierover ontvangen. Het bestuur heeft de herbenoeming van Fred Smit aan onze deelnemers voorgelegd. Als 5% van de pensioengerechtigden het niet eens zou zijn met deze herbenoeming, zou dit niet doorgaan. Op een aantal vragen en gelukwensen na, heeft het bestuur geen reacties ontvangen van onze deelnemers.

Tijdens zijn werkzame leven – eerst als supermarktmanager van Albert Heijn in het centrum van Amsterdam, later als projectmanager facility management bij Ahold – heeft Fred als voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Ahold veel te maken gehad met pensioenen.

Fred: β€œEr zijn toen belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de pensioenregeling. Samen met de vicevoorzitter van de COR heb ik actief gelobbyd in Den Haag en gesproken met alle Kamerleden die pensioen in hun portefeuille hadden. In mijn rol van lid van het Verantwoordingsorgaan wil ik mij blijven inzetten voor een goede pensioenregeling voor alle medewerkers van ons bedrijf.”

Feedback
Chat