Laten we kennismaken: Krista Groen

10 oktober 2023
Krista Groen Verantwoordingsorgaan

Bij het verantwoordingsorgaan (VO) van Ahold Delhaize Pensioen doen de leden er alles aan om jouw belangen als deelnemer zo goed mogelijk te behartigen. Maak kennis met Krista Groen, lid VO namens de werknemers.

Wat is jouw rol bij het verantwoordingsorgaan (VO)?

”Om te beginnen: VO-leden moeten op de hoogte zijn van álle onderwerpen die spelen bij het pensioenfonds. En al zit ik in het VO namens de werknemers, ik moet ook de belangen van de werkgever en de gepensioneerden goed bewaken. Daarnaast hebben we ieder onze eigen aandachtsgebieden.

Mijn dagelijkse functie bij Ahold Delhaize is hoofd Corporate Accounting. Niet zo gek dus dat ik me binnen het VO vooral richt op de financiële en beleggingskant. Bijvoorbeeld door me te verdiepen in de beleggingskeuzes die het pensioenfonds maakt. Ik spreek in dat verband regelmatig met ons uitvoerend bestuurslid beleggingen en informeer vervolgens mijn VO-collega’s. Zo kunnen we het bestuur beter bevragen over het waaróm van bepaalde keuzes en beslissingen.”

Waarom wilde je graag bij het VO?

“11 jaar geleden werd ik gevraagd voor het VO. Pensioen was toen eigenlijk een ‘ver-weg-ding’ voor mij. Maar ik heb nog geen moment spijt gehad. Natuurlijk vanwege de inhoudelijke kant, die zeer interessant blijkt. Maar vooral omdat je in het VO veel bezig bent met hóe het bestuur beslissingen neemt en of dat juist en zorgvuldig gebeurt. Ons oordeel daarover weegt zwaar. Ik voel me inmiddels een echte pensioenambassadeur, en probeer iedereen te laten zien hoe belangrijk pensioen voor hun toekomst is.”

Waarin maak jij het verschil voor onze deelnemers?

”In algemene zin proberen we als VO-leden bij te dragen aan een goed functionerend, financieel gezond pensioenfonds. Wat mijn eigen rol betreft: ik zit bijvoorbeeld 2 keer per jaar bij de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Ahold Delhaize aan tafel om hen te informeren over het reilen en zeilen van het pensioenfonds. Dit helpt de COR om hun positie rondom beslissingen beter te bepalen, bijvoorbeeld over het nieuwe pensioenstelsel. En dat komt de deelnemers hopelijk weer ten goede.”

Over Krista

Krista Groen (1974) werkt 27 jaar bij Ahold Delhaize en is getrouwd met een supermarktmanager van Albert Heijn. Ze hebben 2 kinderen. Ook in haar vrije tijd zit het besturen haar in het bloed. Zo is ze onder andere voorzitter van de scheidsrechterscommissie van haar korfbalclub.

Feedback
Chat