Update over jouw toekomstige pensioenregeling

9 januari 2024
logo nieuwe pensioenregeling

Zoals je misschien weet, krijgt Nederland een nieuw pensioenstelsel. Er is tot uiterlijk 2028 de tijd om over te gaan naar het nieuwe pensioenstelsel. Eerder mag ook.

Voor ons betekent dat dat ook onze pensioenregeling moet wijzigen. Ahold Delhaize, de centrale ondernemingsraad (COR), AD Connect en Ahold Delhaize Pensioen zijn al enige tijd in overleg om te bespreken hoe wij het beste kunnen overstappen naar het nieuwe stelsel en hoe onze nieuwe pensioenregeling eruit zal komen te zien.

Om het overleg over jouw toekomstige pensioenregeling op een goede en zorgvuldige wijze af te ronden en er vervolgens voor te zorgen dat de pensioenuitvoering van Ahold Delhaize Pensioen hierop kan worden aangepast, streven we ernaar om de nieuwe pensioenregeling in 2027 te laten ingaan.

Beleggen van pensioengeld

Eind januari 2024 zullen wij een zogenaamd ‘risico preferentie onderzoek’ houden onder al onze deelnemers. In dit onderzoek wordt gevraagd naar jouw mening als het gaat over het nemen en kunnen dragen van beleggingsrisico’s bij het beleggen van jouw pensioengeld. De uitkomsten van dat onderzoek zullen worden meegenomen in de gesprekken over de toekomstige pensioenregeling.

Wanneer vindt het onderzoek plaats?

Als deelnemer ontvang je in januari meer informatie hierover. We laten het onderzoek uitvoeren door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Alle deelnemers worden uitgenodigd om de online vragenlijst in te vullen.

Waarom gaan we over naar een nieuw pensioenstelsel?

De wereld en onze samenleving veranderen. We worden steeds ouder en wisselen vaker van baan. De huidige pensioenregels passen niet meer bij deze tijd en daarom is besloten dat er nieuwe regels nodig zijn, met behoud van het goede van het huidige stelsel.

Meer weten?

Wil je meer weten over het nieuwe pensioenstelsel? Kijk dan op onze speciale pagina over het nieuwe pensioenstelsel.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met onze Servicedesk. Dit kan telefonisch en via een e-mail.

Feedback
Chat