Hoeveel risico wil jij nemen met je pensioen?

23 januari 2024
onderzoek

Ben jij een deelnemer aan de pensioenregeling van Ahold Delhaize? Dan nodigen wij jou uit om mee te doen aan een onderzoek naar het risico wat jij wil nemen met je pensioen. Alle deelnemers ontvangen van ons eind januari een persoonlijke uitnodiging.

De wet is veranderd. Er zijn nieuwe pensioenregels. Dit betekent dat Ahold Delhaize Pensioen net als alle andere pensioenfondsen in Nederland moet overstappen op een nieuwe regeling.

Doe mee en maak kans op een cadeaubon!

Dit onderzoek is belangrijk voor jou

Ahold Delhaize Pensioen belegt voor jouw pensioen. De hoogte van je pensioen is in de toekomstige pensioenregeling niet zeker. Iedereen gaat verschillend om met deze onzekerheid. We willen graag van jou weten wat je belangrijk vindt als het om jouw pensioen gaat. Staat zekerheid bij jou bovenaan? Of zeg je: het pensioenfonds mag best een verantwoord risico nemen met het beleggen als dat de kans vergroot op een hoger pensioen? Jouw mening wordt meegenomen in de gesprekken die nu worden gevoerd over jouw toekomstige pensioen. Pensioenfondsen zijn wettelijk verplicht dit onderzoek onder hun deelnemers uit te voeren.

Je kunt een cadeaubon winnen!

Het onlineonderzoek duurt ongeveer 10 minuten. Als je de vragenlijst volledig invult, maak je kans op 1 van de 10 Bol-cadeaubonnen van € 25,-.

Zo doe je mee aan het onderzoek

Alle deelnemers ontvangen van ons een persoonlijke uitnodiging. Hebben wij jouw e-mailadres? Dan ontvang je van ons een e-mail met een persoonlijke link. Alle deelnemers waarvan we het e-mailadres niet hebben, ontvangen een brief met een QR-code. Als je de QR-code scant, kun je direct starten met het onderzoek. In de brief staat de persoonlijke link ook uitgeschreven. Als je die in de adresbalk van je browser invoert, kun je het onderzoek direct starten. Het onderzoek is het best in te vullen op een tablet of gewone computer. Je kunt deelnemen aan het onderzoek van 30 januari tot en met 19 februari 2024.

Wat doet Ahold Delhaize Pensioen met de uitkomsten?

De uitkomsten geven het pensioenfonds een beeld van hoe jij en andere deelnemers van het pensioenfonds aankijken tegen het nemen van beleggingsrisico. Dit helpt bij het inrichten van de toekomstige pensioenregeling. Hoe moeten we straks jouw persoonlijke pensioenkapitaal beleggen? Kunnen we meer, of juist minder risico nemen? We verwachten onze deelnemers in het voorjaar te kunnen informeren over de uitkomsten van dit onderzoek.

Het onderzoek is anoniem

Het onafhankelijke bureau IG&H voert het onderzoek voor ons uit. IG&H ontvangt geen persoonsgegevens, ook niet jouw e-mailadres. Ahold Delhaize Pensioen ontvangt van het onderzoeksbureau alleen resultaten op groepsniveau en niet op persoonsniveau. De antwoorden zijn dus niet naar een persoon te herleiden.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met onze Servicedesk. Dit kan telefonisch en via een e-mail.

Feedback
Chat