Bert Holtrigter nieuw lid verantwoordingsorgaan

8 juli 2024
20240708-Bert-Holtrigter

De stembus is gesloten, de stemmen zijn geteld. De afgelopen weken konden pensioengerechtigde deelnemers van Ahold Delhaize Pensioen stemmen op een van de vier kandidaten voor de rol als nieuw lid van het verantwoordingsorgaan (VO). Bert Holtrigter heeft hiervoor de meeste stemmen ontvangen. De uitslag is inmiddels door het bestuur officieel vastgesteld. Bert Holtrigter wordt lid van het VO namens de pensioengerechtigden.

Keuze uit 4 kandidaten

Tijdens de verkiezingen kon er door de stemgerechtigden gekozen worden uit maar liefst 4 uitstekende kandidaten. Het bleef dan ook tot het laatste moment een spannende nek-aan-nekrace. Uiteindelijk kreeg Bert Holtrigter de meeste stemmen, namelijk 29% van het totaal. De tweede, derde en vierde kandidaat ontvingen respectievelijk 27%, 26% en 18% van de stemmen. In totaal is aan 12.994 pensioengerechtigde deelnemers gevraagd hun stem uit te brengen. We stuurden hen een brief of een e-mail. 1.003 deelnemers hebben hier gehoor aan gegeven en hun stem uitgebracht. Dit komt neer op een respons van bijna 8%.

Ervaren en betrokken

Met de komst van Bert in het verantwoordingsorgaan, zien pensioengerechtigden zich vertegenwoordigd door een ervaren en betrokken oud-collega van Albert Heijn. Bert is sinds kort met pensioen. Hij heeft gedurende 30 jaar in verschillende functies bij Albert Heijn gewerkt, in de operatie en op het hoofdkantoor. Hij begon als supermarktmanager en is uiteindelijk met pensioen gegaan als regiomanager. In de tussenliggende periode heeft hij verschillende betekenisvolle projecten binnen de organisatie geleid en geïmplementeerd.

In gesprek gaan met elkaar

Op de vraag waarom hij graag in het VO plaats wil nemen antwoordt hij: "De aanstaande veranderingen in ons pensioenstelsel wekken bij mij veel enthousiasme op omdat het ingewikkelde materie is. Ik vind het ontzettend belangrijk dat dit proces kritisch gevolgd wordt en dat de verschillende deelnemer doelgroepen in het veranderingsproces adequaat geïnformeerd worden. Dit klinkt gemakkelijk, maar dat is het allesbehalve. Ik heb geleerd tijdens mijn jarenlange carrière in de winkels en op het hoofdkantoor dat iedere doelgroep een andere benadering vereist. In gesprek gaan en vooral luisteren is cruciaal voor een vlekkeloze implementatie van een nieuwe pensioenregeling."

Nieuwe pensioenregeling

Met de komst van een nieuwe pensioenregeling bij Ahold Delhaize Pensioen, ziet Bert een belangrijke taak voor hem en zijn mede VO-leden: "Ik voel een grote verantwoordelijkheid om zowel de collega’s in de winkels en de distributie als de gepensioneerden van Ahold Delhaize op een aansprekende en begrijpelijke manier mee te nemen in dit uitdagende veranderproces."

Over Bert

Bert is getrouwd en heeft 2 kinderen. Zijn hobby’s zijn ‘serieus fietsen’, commercieel bezig zijn en hij is inmiddels een handige klusser. Daarnaast zet Bert op dit moment zijn eerste stappen in de plaatselijke gemeentepolitiek. Zijn levensmotto: authentiek zijn als persoon en altijd het maximaal mogelijke realiseren. Dat doet hij met behulp van zijn kernkwaliteiten: nieuwsgierig, analytisch, onafhankelijk, relativerend, verbindend en met humor.

Ahold Delhaize Pensioen heet Bert van harte welkom in het VO en wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol. Wil jij meer weten over het VO en de overige leden? Kijk dan bij verantwoordingsorgaan.

Verantwoordingsorgaan

Feedback
Chat