Duurzaam beleggen: dit is onze ambitie

23 oktober 2023
duurzaam beleggen verwachtingen en strategie

Zorgen voor de wereld van nu en morgen, daar willen we als pensioenfonds aan bijdragen. Hoe we dat doen? Door ons vermogen goed en duurzaam te beleggen. We leggen je uit wat we daarmee bedoelen. Met een deel van ons vermogen willen we bovendien een verschil maken.

We willen een goede belegger zijn

Enerzijds betekent dat een mooi rendement zodat we de pensioenen van onze deelnemers nu en in de toekomst kunnen blijven betalen. Anderzijds betekent het dat we als belegger geen schade willen aanrichten aan mens en leefomgeving. Wij beleggen en investeren daarom alleen in bedrijven, projecten en landen die daar hetzelfde over denken.

Met een deel van ons vermogen willen we bovendien een verschil maken

Dit heet impactbeleggen. Impactbeleggen houdt in dat we gaan beleggen in bedrijven en projecten die de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen en milieuproblemen in de wereld aanpakken en dus meetbare impact maken. Daarbij kijken we natuurlijk ook naar het financieel rendement. Wij beleggen immers voor onze deelnemers. Een goed en waardevast pensioen is daarbij het uitgangspunt.

Onze focus bij impactbeleggen ligt op klimaat en duurzame en gezonde voeding. Lees op deze 2 pagina’s alles over onze nieuwe ambitie en onze doelstellingen.

Ambitie en doelstellingen (pdf)

Onze nieuwe ambitie is in lijn met de verwachtingen die onze deelnemers hebben en de strategie van Ahold Delhaize en Albert Heijn. Lees op deze 3 pagina’s hoe we tot onze ambitie zijn gekomen en hoe we onze deelnemers en de werkgever daarbij hebben betrokken.

Onderzoek verwachtingen en strategie (pdf)

En nu?

De komende maanden gaan we aan de slag om het impact beleggen in de praktijk te brengen. We vragen ons bijvoorbeeld af: hoeveel en welke impact willen we maken? We willen dat niet alleen voor onszelf weten, maar ook vooral voor onze deelnemers. Want, wij willen hen duidelijk en concreet daarover informeren. Ons doel voor 2024 is dan ook dat we dat regelmatig gaan doen.

Feedback
Chat